Davulcu İstanbul, zurnacı ile birlikte iki kişilik davul zurna ekibi olarak düğün, gelin alma, kına gecesi, çeyiz, bayrak kaldırma gibi eğlencelerde davul zurna çalarak hizmet verir. Davul zurna çaldırmak isteyen kişiler 0543 854 17 27 numaralı İstanbul davulcu telefonunu arayabilirler. Telefonla davul zurna kiralama fiyatlarını öğrenebilir ve davul zurna hizmetleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Davul zurna kiralama randevusu almak için telefonda davul zurna çalınacak olan tarih, saat aralığı ve adres bilgileri ile iletişim bilgilerini vermeniz yeterlidir. Davul zurna kiralama ücretini iş bitince ödeyebilirsiniz.
İstanbul Davulcu Zurnacı Kiralama Fiyatları:
Yöresel kıyafetli, 1 davulcu ve 1 zurnacı ile;
- Davul Zurna ile Gelin çıkarma:1.500 TL
- Sünnette Davul Zurna ile Konukları Karşılama :1.500 TL
- Mekan açılışlarında Davul Zurna ile Halay Havaları:2.000 TL
- Davul Zurna ile Asker Uğurlama:1.500 TL
- Düğünde Davul Zurna İle Halay Havaları:2.000 TL
- Davul Zurna İle Kına Gecesi:2.000 TL
İstanbul Davulcu Telefonu 0543 854 17 27
Telefonla davulcu zurnacı ekibi çağırmak için 0543 854 17 27 numaralı İstanbul davulcu telefonunu arayabilirsiniz. Davul zurna ekibi kendi arabası ile adresinize gelerek hemen davul zurna çalmaya başlayacaktır. Acil davul zurna işlerinin yanı sıra ileri tarihli davul zurna kiralamak için de bizi telefonla arayarak randevu alabilirsiniz.
İstanbul Davulcu Numarası 0541 925 26 25
İstanbul’da davulcu ayarlamak ya da davulcu kiralamak isteyen kişilerin ulaşması gereken tek bilgi İstanbul davulcu numaralarıdır. İstanbul’da davul çaldırmak için İstanbul’da davulcu hizmeti veren kişilerin telefon numaralarına yani İstanbul davulcu numaralarına ulaşarak istediğiniz semtte davul çalması için davulcu bulabilirsiniz.
İstanbul Davulcu Kiralama
Davulcu kiralama İstanbul’da davul çaldırmak ya da davul zurna çaldırmak için bir davulcu ile ya da bir davulcu zurnacı ekibiyle bir ücret karşılığı anlaşma yapılmasıdır. İstanbul’da davulcu kiralama işleri genellikle telefon ile arayarak yapılır. Davulcu kiralamak isteyen kişi İstanbul davulcu telefonlarını arayarak davulculardan sundukları davulcu hizmeti hakkında bilgi alır. İstanbul davulcu kiralama fiyatlarını sorar. Eğer davulcu kiralamak isteyen kişi, davulcuyu beğenir ve davulcu kiralama fiyatlarını ucuz bulursa davulcu ile anlaşmaya karar verir. Davulcu ile anlaşmak için davul çalınacak adres, davul çalınacak olan tarih ve davul çalınacak olan saatleri davulcuya bildirerek kesin olarak davulcu kiralama hizmeti için randevu alınmış olunur. Davulcu kiralama randevusu alınırken herhangi bir kapora verilmemelidir. Yine herhangi bir ön ödeme yapılmamalıdır. Davulcu kiralama hizmeti aldıktan sonra kiralanan davulcunun parası verilebilir.
İstanbul Davulcu Ekibi
İstanbul’da bir çok davulcu davul zurna çalmaya ekibi ile birlikte gider. Bir davulcu ekibinde en az bir davul ve bir zurnadan oluşan iki kişilik müzik ekibi vardır. Ancak iki kişiden daha kalabalık olan davulcu ekipleri de İstanbul’da davulcu kiralama hizmeti vermektedir.
İstanbul Davulcu Zurnacı Ekibi Kaç Kişiden Oluşur:
İstanbul Davulcu Zurnacı ekibimiz 1 davulcu ve 1 zurnacı olmak üzere iki kişilik bir ekipten oluşmaktadır. İki kişilik davul zurna ekibi gelin çıkarma için açık alanda dahi büyük bir davetli kitlesini eğlendirmeye yeterlidir. Müşterimiz tarafından talep edilmesi durumunda ekibimizin 2 davulcu 1 zurnacı, 2 davulcu iki zurnacı, 3 davulcu 3 zurnacı yada daha fazla davul ve zurnacı şeklinde genişletilmesi mümkündür.
Açık Alanda yapılacak olan düğünlerde konukların çokluğuna göre davulcu ve zurnacı sayısının arttırılması daha güçlü bir ses alınması açısından faydalı olacaktır.
Düğün salonu ya da otel gibi kapalı mekanlarda yapılan düğünlerde halay havaları ve oyun havaları için 1 davulcu ve 1 zurnacıdan oluşan ekip yeterli olmaktadır. Ancak davulcu ve zurnacı sayısı arttıkça davulcu zurnacı eşliğinde oynayan ve halay çeken konuklarınız daha büyük bir şevkle oynayacak bu şekilde sahneyi izleyen konuklarınıza daha güzel bir görüntü sunabilirsiniz.
Davulcu Zurnacı Ekibi Kiralamak için Önceden Rezervasyon Yaptırmak Gerekir Mi?
Ülkemizde düğünler genellikle hafta sonu cumartesi-pazar günleri yapılmaktadır. Bu nedenle önceden rezervasyon yaptırmanız davulcu zurnacı kiralama hizmetini önceden garanti altına almanızı sağlayacaktır. Ancak önceden rezervasyon yaptırmamış olsanız da ekibimiz şehir içi tüm adreslere en geç bir saat içinde gelecektir. Kısacası bir saat öncesinden bizi aramanız yeterli olacaktır.
Davulcu Zurnacı Ekibi Zamanında Gelir Mi:
Davulcu zurnacı ekibimiz önceden rezervasyonu aldığı iş için düğün gününden 1 gün öncesinde düğün sahibini arar. Buluşma adresi ve buluşma saatini not eder. Davulcu Zurnacı Ekibimiz düğün sahibi tarafından verilen adreste ve verilen saatte kıyafetleri giyilmiş bir şekilde hazır bulunur. Düğünde gecikme kabul edilemez bir durumdur. Davulcu Zurnacı Ekibimiz tüm müşterilerimize bu anlayışla hizmet vermektedir.
Davulcu Zurnacı Ekibi Gelin Çıkarma Yapılacak Olan Mekana Nasıl Ulaşım Sağlar:
Davulcu zurnacı ekibimiz gelin çıkarma olacak olan mekana ulaşımı(genellikle kız evi olur) kendi araçları ile sağlamaktadır. Davulcu Zurnacı ekibimiz şehir içi mekanlarda ulaşım için extra bir ücret talep etmemektedir. Davulcu Zurnacı Ekibimizin gelin çıkarma mekanına ulaşım ücreti davulcu zurnacı kiralama ücretine dahildir.
Davulcu Zurnacı Ekibi İstanbul ‘da hangi ilçelere hizmet vermektedir?
İstanbul Davulcu Zurnacı Ekibimiz Anadolu Yakası Hizmet Verdiği İlçeler: Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Davulcu Zurnacı Ekibimiz İstanbul il sınırları içindeki tüm İlçelere hizmet vermektedir.
İstanbul Davulcu Zurnacı Ekibimizin Avrupa Yakasında Hizmet Verdiğimiz İlçeler: Arnavutköy Avcılar Bağcılar Bahçelievler Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli, Zeytinburnu, Davul Zurna Ekibimiz İstanbul il sınırları içindeki tüm İlçelere hizmet vermektedir.
Davulcu Zurnacı Ekibi Hangi Kıyafetleri Giyerek Gelir?
Davulcu Zurnacı Ekiplerimiz için özel olarak diktirilmiş ülkemizin farklı yörelerine ait yöresel kıyafetlerimiz vardır. Davul zurna ekibimiz gelin çıkarma için davulcu zurnacı çalarken bu kıyafetleri giymektedir. Bu şekilde ekibimiz çalmış olduğu güzel müziklerin yanında kıyafetleri ve görünümleri ile de gelin-damat düğün davetlileri ve konuklar tarafından çok beğeni almaktadır.
Davulcu Zurnacı Ekibi Sürekli Bahşiş İster mi?
Davulcu Zurnacı Ekibine bahşiş verilmesi adettendir. Ancak bahşiş anlayışımız şu şekildedir: müşterinin gönlünden koparsa bahşiş verir, ama asla vermek zorunda değildir ve konukların yanında bahşiş vermek zorunda bırakılmamalıdır. Kısacası davulcu zurnacı ekibimiz bahşiş verilirse alır verilmezse kesinlikle düğün sahiplerini bahşiş konusunda zorlamaz.
Davulcu Zurnacı Ekibi Kiraladığımda Kiralama Ücreti Dışında Extra Bir Ücret Öder miyim?
Gelin Çıkarma için davulcu zurnacı ekibi kiraladığınızda kiralama ücreti dışında extra bir ücret ödemezsiniz. Davulcu Zurnacı Ekibimizin aşağıda yer alan videolarını izleyerek hizmet standartlarımız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Davulcu Zurnacı Ekibi Hangi Yöre müzikleri ve hangi parçaları Çalabiliyor?
Yöresel Kıyafetli davulcu Zurnacı Ekibimiz Ülkemizin tüm yörelerinde davul zurna ile çalınabilen tüm parçaları çalabilmektedir. Davulcu zurnacı ekibimizin önceki gelin çıkarmalarında çekilmiş olan videoları izleyerek istediğiniz yöreye ait parçaları bulabilirsiniz.
Davulcu Zurnacı Ekibimizin Çalabildiği Başlıca Halaylar ve Oyun Havaları:
Orta Anadolu ve İç Anadolu Oyun Havaları ve Halayları:
- Misket
- Fidayda
- Ankaranın Bağları
- Kesik Çayır
- Erik Dalı
- Kaşık Havaları
- Kırşehir Ağırlamaları
- Kırşehir Üçayak Halayları
Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Yöresi Halayları Ve Oyun Havaları
- Dello
- Nare
- Çayda Çıra
- Hoş Bilezik
- Uzun Dere
- Fatma Nuri
- Elazığ Yöresi Dik Halayları
- Şemamamme
- Bingöl Şevki
- Ağır Gövenk Halayları (Üç Ayak)
- Antep Halayları
- Sarı Seyran Halayları
- Lackey
- Şevko
- Cep
- Mihrican
- Reyşo
- Adana Çiftetelli
Karadeniz Yöresi Halayları Ve Oyun Havaları
- Horon
- Tonya
- Sipsala
- Sallama
- Bar
Ege Yöresi Halayları Ve Oyun Havaları
- Zeybek Havaları
- Harmandalı
- Muğla Zeybeği
- Cemilem
- Aydın Zeybeği
- İzmirin Kavakları
- Burdur Karşılama
- Serenler Zeybeği
Romen Havaları ve Çiftetelli
- Çiftetelli
- Romen Havaları
Burada yazılı olan oyun havaları ve halaylar davulcu zurnacı ekibimiz tarafında çalınan oyun havaları ve halayların bazılarıdır. Buradakilerin dışında sormak istediğiniz parça olursa telefonla arayıp sorabilirsiniz.
İstanbul Anadolu Yakası Davulcu
- Adalar Davulcu
- Ataşehir Davulcu
- Beykoz Davulcu
- Çekmeköy Davulcu
- Kadıköy Davulcu
- Kartal Davulcu
- Maltepe Davulcu
- Pendik Davulcu
- Sancaktepe Davulcu
- Sultanbeyli Davulcu
- Şile Davulcu
- Tuzla Davulcu
- Ümraniye Davulcu
- Üsküdar Davulcu
İstanbul Avrupa Yakası Davulcu
- Arnavutköy Davulcu
- Avcılar Davulcu
- Bağcılar Davulcu
- Bahçelievler Davulcu
- Bakırköy Davulcu
- Başakşehir Davulcu
- Bayrampaşa Davulcu
- Beşiktaş Davulcu
- Beylikdüzü Davulcu
- Beyoğlu Davulcu
- Büyükçekmece Davulcu
- Çatalca Davulcu
- Esenler Davulcu
- Esenyurt Davulcu
- Eyüp Davulcu
- Fatih Davulcu
- Gaziosmanpaşa Davulcu
- Güngören Davulcu
- Kâğıthane Davulcu
- Küçükçekmece Davulcu
- Sarıyer Davulcu
- Silivri Davulcu
- Sultangazi Davulcu
- Şişli Davulcu
- Zeytinburnu Davulcu
İstanbul Düğün Gelenekleri
Kültüründe evlilik, toplumun geneli tarafından büyük bir önem atfedilen sosyal ve geleneksel bir merasimdir. Bu nedenle geçmişten beri süregelen düğün adetleri evlilik kuracak olan çiftler ve aileleri tarafından özenle takip edilmektedir. Örf ve adetlerimize göre yapılan düğün hazırlıkları gelin ve damat adaylarının yaşamlarının en unutulmaz anlarından biri olarak kabul edilir. Yüzyıllar boyunca süregelen geleneklere ek olarak yenilikçi modern yaklaşımlar, Türk evlilik hazırlığını zengin bir deneyim haline getirmiştir.
Düğün Öncesi Tanışma Geleneği
Evlilik çağına gelmiş kız ve erkekler evliliğe hazır olduklarında, sosyal çevreleri, aileleri, iş ortamları, akrabaları vasıtası ile münasip görülen adaylar ile kendisi tanışabilir ya da çevresi tarafından tanıştırılabilir. Evlilik amacı ile tanışıp görüşmeye başlayan kız ve erkek birbirlerini daha iyi tanıyıp birbirleri için uygun aday olup olmadıklarını anlamaya çalışırlar. Bu süreçte kadın ve erkek bir süre görüşür. Birbirlerini farklı yönleriyle tanımak için sorular sorar ve belirli bir süre vakit geçirir. Çiftler birbirlerinden emin olup evlenmeye karar verdikleri anda evlilik teklifi aşamasına geçilir.
Evlilik Teklifi
Günümüzde yeni gelişen bir adet de erkeğin evlenmek istediği kıza evlilik teklifinde bulunmasıdır. Kız ve erkek bir süre birbirlerini tanıdıktan sonra erkek kendinden ve evlenmek istediği kızın duygularından tam anlamıyla emin olduğunda kıza evlilik teklif eder. Evlilik teklifi için önceden hazırlık yapılır. Erkek önce evlilik teklifi için kızın parmak ölçüsüne göre uygun yüzüğü alır. Evlilik teklifi için çiçek ayarlanır. Evlillik teklif edilecek mekan ayarlanır. Daha sonra erkek buluşmak için kızdan randevu talep eder. Evlilik teklifi günü erkek araba ile kızı evinden ya da iş yerinden alır. Evlilik teklif edilecek mekana geçilir. Burada süslenmiş özel bir masa örünce kız farklı bir şeyler olduğunu anlamaya başlar. Erkek çiçeği verir. Yüzüğü çıkarır ve o sihirli cümleyi söyler. Benimle Evlenirmisin der. Kız da heyecanla Evet diyerek evlilik teklifi yapılmış olur. Önceden ayarlanan fotoğrafçı fotoğraf ve video çeker. Sürpriz evlilik teklifleri için kemancı ayarlanarak kız teklifi kabul ettiğinde kemancı keman çalamaya başlar.
Kız İsteme Geleneği
Evlilik teklifinden sonra ailelerin tanışması ve daha sonra kız isteme yapılması gerekir. Erkek ve kız ailelerine haber verir. Erkek ailesi ile konuşarak bir kız ile görüştüğünü ailesine münasip bir zamanda istemeye gitmelerini söyler. Kız da ailesine bir erkek ile görüştüğünü ve yakın zamanda istemeye gelmek istediklerini bildirir. Erkek ailesi kızın ailesinden önce tanışma için randevu talep eder. Verilen günde akşam çayy ya da kahve içmek üzere kız evine tanışmaya gidilir. Tanışmada erkek ve çekirden ailesi kız evine gider. Kızın da anne baba ve kardeşlerinden oluşan çekirdek ailesi ile tanışma olur. Tanışmaya giderken çiçek ve tatlı götürülmesi adettendir. Tanışmada aileler de birbirini tanımış olur. Tanışmanın olumlu geçmesinden sonra isteme için erkek annesi kızın annesini arayarak istemeye gelmek istediklerini belirterek randevu talep eder. Kızın annesi ailesi ile görüşerek uygun bir tarih belirler ve bunu erkek tarafına bildirir. Erkek tarafı aile büyükleri ile birlikte istemeye kız evine gider. Damat güllerden oluşan isteme çiçeği ile iste çikolatası hazırlatır. İsteme için kız evine gidildiğinde önce aile büyükleri birbiri ile tanışır. Biraz sohbet edilir. Gelin kız kahveleri ikram eder. Daha sonra erkek tarafından aile büyüklerinden birisi kızı Allah’ın Emri Peygamberin kavli ile ister. Kız evinin aile büyüğü de düşünmek için süre isteyebilir. Veya Allah münasip gördü ise hayırlı olsun der ve kız isteme bu şekilde yapılmış olur.
Nişan ve Söz Merasimi
Nişan, çiftlerin ailelerinin ve yakınlarının katıldığı resmi bir niyet bildirme törenidir. Söz merasimi ise, nişandan önce gerçekleşen ve çiftlerin birbirine olan bağlılığını simgeleyen bir gelenektir. Bu merasimlerde yüzükler takılır ve evlilik için adım atılır. Yüzükleri taşıyacak söz nişan tepsisi ve tuzlu kahve ikramı için damat kahvesi fincanı ile ikram edilir. İsteme sırasında söz yüzüklerinin takılması ile nişan merasimi de yapılmış olur. Günümüzde hızlı ilerleyen düğün süreçlerinde isteme yapıldıktan sonra söz yüzükleri takılarak nişan merasimi de birlikte yapılmaktadır.
İstanbul Düğün Hazırlıkları
Nişan merasiminden sonra düğün hazırlıkları başlar. Gelin ve damat düğün günü belirler. Nikah hazırlıkları yapılır. Düğün salonu tutulur. Düğün fotoğrafçısı, gelin kuaförü, gelin alma için davul zurna ekibi ayarlanır. Düğün alışverişi yapılır. Gelinlik damatlık, ayakkabılar ve takılar alınır. Gelin ve damadın evlendikten sonra birlikte yaşayacakları ev ayarlanır. Ev eşyaları alınmaya başlanır. Mobilyalar, Yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, oturma odası, halı, perde mutfak masası alınır. Daha sonra buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi, fırın, ütü gibi beyaz eşyalar tamamlanır. Gelin çeyizini tamamlar. Nikah günü alınır. Nikah için gerekli evraklar hazırlanır. Sağlık raporu alınır. Düğün davetiyeleri bastırılır.
Kına Gecesi ve Kına Yakma Gelenekleri
Türk evlilik hazırlığının önemli bir parçası olan kına gecesi, gelin adayının yakın arkadaşları ve ailesiyle bir araya geldiği eğlenceli bir etkinliktir. Kına gecesi düğün gününden birkaç gün önce düzenlenir. Kınada gelin ve gelinin yakın çevresi ile erkek tarafından kadınlar doyasıya eğlenir. Kına gecesinin vazgeçilmez bir parçası müzik, eğlence ve davul zurnadır. Kına gecesi için gelin tarafı kına salonu, kına organizasyon firması ve davul zurna ekibi ayarlar. Kına gecesinde gelinin ellerine ve ayaklarına kına yakılarak onun evlilik yolculuğuna adım attığına inanılır. Kına yakma merasimi için damat da kısa bir süre için kına gecesine katılır. Kına yakıldıktan sonra damat ayrılır ve kadınlar arası eğlence devam eder.
Gelin Alma Geleneği ve Davullu Zurnalı Gelin Çıkarma
Türk evliliklerinde gelin alma geleneği, damat evinde yapılan davullu zurnalı konvoy ile gelin evine gidilip törenle gelinin baba evinden alınmasıdır. Bu eski gelenek, günümüzde de hala canlılığını korumaktadır. Gelin alma için düğün günü damat evinde hazırlıklar yapılır. Damat, damadın ailesi ve akrabaları gelin alma eğlencesi için damat evinde hazır bulunur.Gelin almada davul zurna çalacak davul zurna ekibi de önceden ayarlanarak damat evinde yerini alır. Gelin alma saati geldiğinde konvoy ile kız evine gidilir. Kız evinin kapısına gelindiğinde davul zurna kızın baba evinin kapısında çalınmaya başlar. Gelin alma merasimi için damat aile büyükleri ile gelin evine çıkar. Gelinin ailesi, gelini teslim ederken, damat adayının ailesi de onları kapıda coşkuyla karşılar. Gelin alma öncesi aile büyüklerinden birsi gelin alma duasını yapar. Daha sonra gelinin babası gelini damada teslim eder. Gelin ve damat davul zurna çalınarak gelin evinden çıkarak gelin arabasına biner ve düğün salonuna doğru yol alır. Bu şekilde davullu zurnalı gelin alma merasimi yapılmış olur.
Düğün Töreni ve Nikah Geleneği
Türk düğünleri, genellikle zengin bir menü ve eğlenceli danslarla dolu coşkulu bir atmosferde gerçekleşir. Nikah töreni, gelin ve damadın resmi olarak evlilik sözleşmesini imzaladığı önemli bir adımdır. Nikah memuru huzurunda yapılan bu tören, evliliğin yasal olarak tanındığı anlamına gelir. Düğünler genellikle akşam saat 19:00 da başlayıp gece saat 23:00 a kadar devam eder. 4 saatlik düğün programları genellikle şu şekilde ilerler. Önce salona konuklar gelir. Düğün salonu görevlileri konukları masalarına yerleşmesine yardım eder. Düğün saati geldiğinde gelin ve damat müzik ile gelin odasından düğün salonuna alınarak düğün girişi yapılır. Daha sonra ilk dans müziği çalınarak düğünde ilk dansı gelin ve damat yapar. Daha sonra düğüne gelen davetliler dansa eşlik etmesi için davet edilir. Daha sonra düğün salonu orkestrası ve sanatçı sahne alır. Bu arada konuklara yemek ikramı yapılır. Gelin ve damat kendilerine ayrılan yerde bu arada oturur. Düğünde yemek ikramı bittikten sonra oyun havaları ve halaylar çalınarak gelin damat ve konuklar eğlenir. Düğüne davul zurna çağrılarak yöresel halk oyunlarının oynanması da yaygındır. Oyun bittikten sonra takı törenine geçilir. Konuklar gelin ve damada hediyelerini takdim eder ve onları tebrik eder. Takı töreninden sonra pasta kesilir. Konuklara pasta ikram edilir ve hatıra fotoğrafı çekilip düğün sonlandırılır.